Persbericht

9 januari 2022

 

Annie Huisman lijsttrekker PvdA Meppel

De leden van PvdA Meppel hebben de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadverkiezingen 2022 vastgesteld.

 

Het bestuur heeft de voordracht van de onafhankelijke kandidaatstellingscommissie overgenomen en aan de leden voorgelegd. De leden hebben de kandidatenlijst ongewijzigd vastgesteld.  Bestuur en leden zijn tevreden met de uitkomst van de lijst. Bij het samenstellen van de lijst is bewust gekeken de komst van nieuwe politieke talenten als Henk Timmer en Christiaan Keur in combinatie met de ervaren lijsttrekker Annie Huisman.

 

Annie Huisman is een actiegerichte leider met veel energie die de PvdA-fractie wil aanvoeren.

Daarbij heeft ze de noodzakelijke raadservaring. Ze is sinds 2006 in 3 termijnen raadslid en vicefractievoorzitter geweest. Annie staat er om bekend dat ze zich kranig weert in het debat. En tegelijkertijd weet ze haar inhoudelijke punten over het voetlicht te brengen en de relatie met andere fracties goed te houden. De verwachting is dat ze in staat is een brede achterban aan te spreken en aan zich te binden.

 

De PvdA ziet zich als bestuurderspartij en gaat zich constructief opstellen in de coalitievorming. Afhankelijk van de behoefte kan de PvdA kwalitatieve bestuurders voor het wethouderschap leveren.

Jolida Voetelink en Folkert Hummel stellen zich niet meer beschikbaar voor het raadslidmaatschap. De voormalige wethouder Koos de Vos en oud raadsleden Dinie Veld-Fonk, Freek Schipper, Jolida Voetelink, Paula van Eerden en Wim Zwaan staan als lijstduwer op de kandidatenlijst en gaan ook hun steun aan de nieuwe fractie op de achtergrond geven.

Het PvdA verkiezingsprogramma ”Een gemeente met zorg voor elkaar” is met enthousiasme door de leden ontvangen en met een enkele kleine wijziging door de leden vastgesteld. Het verkiezingsprogramma is compact. Het programma geeft inzicht in wat de PvdA te doen staat in de komende jaren. Het programma is gebaseerd op solidariteit, duurzaamheid en rechtvaardigheid, om zodoende een samenleving te bouwen en behouden waarin plaats is voor iedereen en waaraan ook ieder naar vermogen bijdraagt.

Voor nadere informatie: Annie Huisman 06-44864126