De afdelingen van de Partij van de Arbeid in De Wolden, Meppel en Westerveld gaan samen verder in de nieuwe afdeling Zuidwest-Drenthe.

Door Johan Dijkink op 30 januari 2024

De afdelingen van de Partij van de Arbeid in De Wolden, Meppel en Westerveld gaan samen verder in de nieuwe afdeling Zuidwest-Drenthe. De PvdA-fracties in de 3 gemeenteraden blijven onafhankelijk van elkaar op de huidige voet doorgaan.

De regio Zuidwest-Drenthe moet oplossingen zoeken voor vele maatschappelijke problemen en ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, energietransitie, landbouw en natuur, water en ruimtelijke ordening. Er zullen nieuwe wegen moeten worden ingeslagen om hiervoor oplossingen te bedenken. De PvdA wil daarin een heldere, sociale en groene koers varen.

Samenvoeging
De huidige drie afdelingen zijn van mening dat zij meer kunnen betekenen als zij samengaan en de kennis, ervaring en inzet van de leden bundelen.
De leden van de drie afdelingen hebben in het najaar van 2023 ingestemd met samenvoeging. Op 26 februari 2024 vindt de oprichting van de nieuwe afdeling PvdA Zuidwest-Drenthe plaats in Ruinen.

Gemeenteraadsfracties
Het samengaan van de drie afdelingen heeft geen gevolgen voor de fracties van de PvdA in de 3 gemeenteraden. Zij blijven onafhankelijk van elkaar hun bijdragen leveren aan de gemeentelijke politiek. Het samenvoegen van de afdelingen biedt de fracties wel voordelen. Voor kwesties die bovenlokaal spelen biedt de nieuwe structuur bundeling van krachten. Zo kunnen zij gebruik maken van de deskundigheid van veel meer leden dan nu het geval is.

Verdere informatie
Voor deze nieuwe koers zoeken we nieuwe bestuursleden. Zij geven richting aan deze nieuwe weg door samen met leden en inwoners te komen tot een sociaal rechtvaardige koers. Belangstellenden die daar aan bij willen dragen, kunnen meer informatie vinden in het document ‘Samen voor de regio’, waarin ook de profielschetsen zijn opgenomen voor de verschillende functies in het bestuur.

Contactpersonen namens de 3 afdelingen zijn:

 

Johan Dijkink

Johan Dijkink

In Meppel bouwt de PvdA afdeling en de raadsleden aan een sociale en sterke stad. De PvdA benoemt niet alleen problemen, maar we komen ook met oplossingen. En daar help ik graag aan mee. In het dagelijks leven werk ik als beleidscoördinator bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Johan Dijkink Roerdomp 71 Meppel [email protected] 06-10182777

Meer over Johan Dijkink